1/5/09

To ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ μας πρόγραμμα

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές, συναγωνιστάκια και λοιπές δημοκρατικές/-οί/-ά συμπολίτισσες/-ες/-άκια, Ζήτω η ΠΛΕΓΜΑτική Πρωτομαγιά!
Η μοναδική άλλωστε γνήσια σε ένα πέλαγος υποκριτικών, δήθεν φιλεργατικών, εκδηλώσεων που, με ψηφοσυλλεκτικούς και μόνον στόχους, διοργανώνονται ανά την ελληνική {και όχι μόνον...} επικράτεια, στόχους, οι οποίοι όμως δεν επιτυγχάνονται πιά, διότι οι ξύλινοι λόγοι που εκφωνούνται και τα κενά περιεχομένου συνθήματα σε πανώ κι από "ντουντούκες" πείθουν πλέον και φενακίζουν μόνον όσους είναι ήδη φενακισμένοι και πεπεισμένοι...
Δεν θα σάς κουράσω, όπως ποτέ άλλωστε δεν έκανα, με κούφια λόγια, υποσχέσεις, ανόητες διακηρύξεις αλλά ξερά, σχεδόν "τηλεγραφικά" θα θέσω στην κρίση σας τις επιδιώξεις μας στην Ευρωβουλή, εάν και εφόσον οι αγώνες όλων μας να εκλέξουμε αντιπροσώπους μας εκεί ευοδωθούν.

1. Να γίνει ταυτόχρονο Πανευρωπαϊκό Δημοψήφισμα, με πέντε [5] ερωτήματα πάνω στα θέματα που παραθέτουμε στη συνέχεια και με διάρκεια "προεκλογικού" αγώνα έξη [6] τουλάχιστον μηνών, στο οποίο οι ψήφοι να ανακατευτούν προτού μετρηθούν, ώστε να μην γίνει γνωστό ποιός ευρωπαϊκός λαός ψήφισε τί αλλά μόνον τί θέλει η πλειοψηφία του ΣΥΝΟΛΟΥ των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων.
Ευνόητο είναι ότι κατά την διάρκεια του "προεκλογικού" αγώνα θα είναι απαγορευμένη αυστηρά κάθε δημοσκόπηση χωριστά για κάποιες χώρες και θα επιτρέπονται μόνον πανευρωπαϊκές, που δεν θα εμφανίζουν μερικά κατά χώρα αποτελέσματα.
2. Να καθιερωθεί για όλες τις χώρες ως ΕΝΙΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, για την εκλογή ΚΑΙ των βουλευτών στα τοπικά κατά χώρα Κοινοβούλια, το ίδιο με το ισχύον στις Ευρωεκλογές.
3. Να καθιερωθεί υποχρεωτική προσφορά ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε όλα τα παιδιά μέχρι και τα 20 χρόνια τους.
4. Να καθιερωθεί για όλες τις χώρες ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ "ΜΙΣΘΟΣ" εφ' όρου ζωής {κατά χώρα ίσως, αρχικά, με ειδική πρόβλεψη για όσους μεταναστεύουν από μιά χώρα σε άλλη}.
5. Να καθιερωθεί η ΕΡΓΑΣΙΑ ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του ατόμου και η αξιοπρεπής διαβίωσή του ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κοινωνίας απέναντί του. Ή, με άλλα λόγια, να πάψει η όποια εργασία να έχει ανταλλακτική αξία. Να αποσυνδεθεί από την επιβίωση απαλασσόμενη από κάθε ανταγωνιστική χροιά.
6. Να καθιερωθεί ένα μέγιστο ύψος ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ [όσο γίνεται χαμηλότερο...] και μόνον κινητών πραγμάτων και ενός κομματιού γής, που δεν θα μπορεί να πωληθεί ή να κληρονομηθεί αλλά μόνον να ανταλλαγεί με άλλο ίσου μεγέθους, {έκτασης π.χ. όχι μεγαλύτερης του μισού δισεκατομμυριοστού της επιφάνειας των κρατών της Ε.Ε., κάπου δυόμισυ στρέμματα δηλαδή. Τα υπόλοιπα 3/4 γής θα ανήκουν σε συλλογικότητες, κοινότητες, δήμους, νομούς, κράτη και την ίδια την Ε.Ε.}

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές, συναγωνιστάκια και λοιπές δημοκρατικές/-οί/-ά συμπολίτισσες/-ες/-άκια, αν δεν βάλουμε σκοπό μας να εξανθρωπίσουμε την απάνθρωπη κοινωνία μας με τα παραπάνω μέτρα και όσα άλλα παραπλήσια βρεθούν στην πορεία, θα εξακολουθήσουμε ...απλώς να "την έχουμε βαμμένη" και ως άτομα και ως σύνολο.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ατρεύς Α. Ατρέως
α.α. Ο γραμματεύς Ν.Α.Λάμπης